Aanplant & verplanten

Een ander soort boombehoud is het verplanten van de boom. (!let op! dit is niet altijd mogelijk; de grootte van de boom, de standplaats van de boom, de conditie en de vitaliteit spelen allemaal een rol bij het verplanten)

Door het verplanten van de boom kun je de boom meer en beter doorwortelbare ruimte geven dan de oorspronkelijke standplaats van de boom. en hoe meer de boom het naar zijn zin heeft, denk aan o.a. licht, vocht & bodemleven, hoe beter hij floreert. 

Bij de aanplant van een boom spelen een aantal factoren een rol. Naast de hierboven genoemde factoren zijn bijvoorbeeld ook zaken als een goed doorwortelbare ruimte, een goede beluchting en een stevige verankering van belang. Samen met u kijken wij zorgvuldig welke soort wij het beste kunnen aanplanten. Hierbij kijken wij naar de standplaats van de te plaatsen boom en de grondsoort, zodat de nieuwe boom zich het meeste op zijn gemak voelt. U zult zien dat de boom zich jarenlang goed houdt en u jarenlang plezier heeft van de boom.

E-mailen
Bellen
Instagram